2013. március 29., péntek

Ligetszépe olaj-100%-os finomítatlan!30 ml - Jelenlegi ára: 800 Ft

100%-os finomítatlan, hidegen sajtolt ligetszépe olaj.  Ellenőrzött minőség, garanciát vállalok rá!
A ligetszépéből nyert olajnak mintegy 72%-a linolsav, 9%-a pedig gamma-linolénsav, így ez a növény a biológiailag aktív F-vitamin leggazdagabb természetes forrásának tekinthető.  Antioxidáns tulajdonságú, tehát semlegesíti a testünk számára káros szabadgyököket és gátolja keletkezésüket.
Bőrfiatalító, gyulladásgátló, ekcéma és bőrallergia ellenes; kiválóan használható a csecsemőápolás terén is (ekcéma, pelenkakiütés, sömör).
A magjából készült olaj olyan létfontosságú zsírsavakat tartalmaz, mint a linolsav és a gamma-linolsavak, valamint a gyulladáscsökkentő hatású prosztaglandinok, amelyek hormonszerű anyagok. A ligetszépe olaj ezért enyhíti az enyhébb bőrbántalmakat, például a neurodermitiszt és a viszketést.
 
Biztosítja a bőr egészségét, és támogatja az öngyógyító képesség jó működését.  Enyhíti a bőrbetegségek és kisebb bajok tüneteit, csökkenti a lobokat, a pikkelysömör, továbbá a bőrgyulladások minden fajtája ellen beválik. Ez az olaj megakadályozza a bőr gyors öregedését. Sajnos azonban gyorsan avasodik.
Remek omega-6-zsírsav- forrás, ezért belsőleg is alkalmazhatjuk. Színe aranysárga, állaga sűrű, ezért ezt is ajánlatos 20%-os arányban hígítani valamilyen könnyebb bázisolajjal. Nedvességpótló, ezért kiváló száraz, öregedő bőrre,  pikkelysömörre, ekcémára és a menstruáció előtti feszültség oldására. Esszenciális zsírsavakban (linolsav, gamma-linolénsav/GLA) rendkívül gazdag zsíros olaj használata elsősorban a kiszáradásra, kirepedezésre hajlamos, irritált bőr ápolására ajánlott. Nincs még egy olyan növény, ami ennyi GLA zsírsavat tartalmazna.
Értékes összetevői megakadályozzák a bőr vízvesztését, kiszáradását, segítik a bőr védőrétegének helyreállítását, a bőr megújulását, hidratáló hatásúak. Halványítja a szem alatti sötét karikákat, így arcunk pihentebbnek tűnik. Rendszeres használata fokozatosan csökkenti a szem és száj körüli finom ráncokat, így anti-aging bőrápolásra is alkalmazható.
 
Enyhíti az ekcémás tüneteket:  Egyes esetekben az ekcéma akkor fejlődik ki, mikor a szervezet nem képes az étkezéssel bevitt zsírokat GLA-vá alakítani. Mivel ez az olaj nagy mennyiségben tartalmazza ezt, ezért sokat segíthet a viszketés, húzódás, hámlás enyhítésében. Sok ekcémában szenvedő beteg számolt be arról, hogy a ligetszépe olaj rendszeres alkalmazásával csökkenteni tudta szteroidos krémjeinek alkalmazását (melyek gyakran kellemetlen mellékhatásokkal járnak).
Kiváló az akne és a rozácea kezelésére:  Azáltal, hogy hígítja a szébumot (ami az aknés betegek esetében megvastagodott olajos réteget jelent), a ligetszépe olajban található zsírsavak megakadályozzák a pórusok eltömődését. Az olajban található esszenciális zsírsavak pedig csökkentik a rozáceával járó gyulladásos tüneteket, kontrollálják a sejtek tápanyag felhasználását, és a prosztaglandin termeléssel pedig stimulálják a vérerek összehúzódását.
Táplálja a körmöket, fejbőrt, és a hajat:  A ligetszépe olajban található számtalan fajta zsírsav nem csak azt akadályozza meg, hogy körmünk betörjön, vagy repedezzen, hanem általános állapotukat is nagyban javítja. Ráadásul ezek a zsírsavak a fejbőrt és a hajat is táplálják, így sokféle haj- és fejbőrprobléma kezelésére is alkalmas.
 
 


Jelenlegi ára: 800 Ft

Az aukció vége: 2013-04-03 10:23
. Ligetszépe olaj-100%-os finomítatlan!30 ml - Jelenlegi ára: 800 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése